Разработка эффективных условий криоконсервирования дрожжеподобных грибов рода Candida

Автор(и)

  • I. P. Vysekantsev Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • V. F. Martsenyuk Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • A. Yu. Sirenko Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків

Ключові слова:

дріжджеподібні гриби, життєздатність, кріоконсервування, кріопротектори

Анотація

Вивчали вплив швидкоÑÑ‚Ñ– Ð¾Ñ…Ð¾Ð»Ð¾Ð´Ð¶ÐµÐ½Ð½Ñ Ð² діапазоні 0,25–100°С/хв Ñ– кріопротекторів ДМСО, гліцерину та етанону на життєздатніÑÑ‚ÑŒ дріжджеподібних грибів C.albicans ÐТСС 885. Показано, що макÑимальну життєздатніÑÑ‚ÑŒ забезпечує Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð·Ñ– швидкіÑÑ‚ÑŽ Ð¾Ñ…Ð¾Ð»Ð¾Ð´Ð¶ÐµÐ½Ð½Ñ 3,5 до 10°С/хв у пивному ÑуÑлі з доданнÑм 5% ДМСО або 5% гліцерину.

Опубліковано

2008-11-20

Як цитувати

Vysekantsev, I. P., Martsenyuk, V. F., & Sirenko, A. Y. (2008). Разработка эффективных условий криоконсервирования дрожжеподобных грибов рода Candida. Проблеми кріобіології і кріомедицини, 18(3), 297–298. вилучено із http://www.cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/393