Криоконсервирование культуры Spirulina platensis

Автор(и)

  • A. A. Tsutsayeva Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • L. M. Baliberdina Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • A. E. Ananyina Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • I. G. Grisha Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків

Ключові слова:

кріоконсервування, синьо-зелена водорість Spirulina platensis, диметилсульфоксид

Анотація

Вивчали вплив різних швидкоÑтей Ð¾Ñ…Ð¾Ð»Ð¾Ð´Ð¶ÐµÐ½Ð½Ñ Ð½Ð° здатніÑÑ‚ÑŒ до проліферації Ñиньо-зеленої водороÑÑ‚Ñ– Spirulina platensis. Отримані результати показали, що оптимальним режимом кріоконÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ ÐºÑƒÐ»ÑŒÑ‚ÑƒÑ€Ð¸ Spirulina platensis Ñ” швидке Ð¾Ñ…Ð¾Ð»Ð¾Ð´Ð¶ÐµÐ½Ð½Ñ Ð¿Ñ€Ñмим зануреннÑм у рідкий азот з ÑуÑпензією клітин під захиÑтом кріопротектора диметилÑульфокÑиду в концентрації 10%.

Downloads

Опубліковано

2007-06-15

Як цитувати

Tsutsayeva, A. A., Baliberdina, L. M., Ananyina, A. E., & Grisha, I. G. (2007). Криоконсервирование культуры Spirulina platensis. Проблеми кріобіології і кріомедицини, 17(2), 168–172. вилучено із http://www.cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/517

Номер

Розділ

Кріоконсервування біологічних систем