Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания

Автор(и)

  • N. A. Shevchenko Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків

Ключові слова:

меристема, дегідратація, кріоконсервування, розчин для вітрифікації, швидке заморожування, плазмоліз

Анотація

ДоÑліджували вплив методу швидкого Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð· викориÑтаннÑм розчину Ð´Ð»Ñ Ð²Ñ–Ñ‚Ñ€Ð¸Ñ„Ñ–ÐºÐ°Ñ†Ñ–Ñ— PVS2 на мериÑтеми картоплі та винограду. Ðаведено результати цілоÑÑ‚Ñ– мериÑтем на 5-ту добу ÐºÑƒÐ»ÑŒÑ‚Ð¸Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¿Ñ–ÑÐ»Ñ ÐºÑ€Ñ–Ð¾ÐºÐ¾Ð½ÑервуваннÑ.

Downloads

Опубліковано

2004-12-15

Як цитувати

Shevchenko, N. A. (2004). Сохранность меристем винограда и картофеля при использовании режимов быстрого замораживания. Проблеми кріобіології і кріомедицини, (4), 30–33. вилучено із http://www.cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/657

Номер

Розділ

Теоретична та експериментальна кріобіологія